Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці визначилася з підставами для позапланових перевірок

13 травня 2013, 11:22
487
0
Автор:
Реклама

Наказом від 24.04.2013 р. № 55 Державна інспекція з питань праці затвердила Порядок надання згоди на проведення позапланових заходів по зверненнях физ- і юрособ.

Встановлено, що Держпраці реалізує свої повноваження за поданням згоди на проведення позапланових заходів по зверненнях физ- і юрособ про порушення суб'єктом господарювання вимог законодательства через відділ юридичного забезпечення Управління правового і адміністративного забезпечення.

При необхідності проведення перевірки з метою належного розгляду питань, піднятих в зверненнях физ- чи юрособ, необхідно надсилати на електронну адресу ckarga@ukr.net лист з вказівкою підстав для надання згоди на вказану перевірку у форматі Excel по затвердженій формі з одночасним підтвердженням в паперовому виді. Електронний лист повинен містити копії документів, що підтверджують необхідність проведення перевірки у відсканованому виді. Електронні листи Територіальних державних інспекцій з питань праці (далі - ТГИпВТ) аналізуються фахівцями відділу юридичного забезпечення на предмет їх відповідності нормам чинного законодавства і Порядку, після чого в строк до трьох робочих днів готується лист-узгодження Держпраці, яке спрямовується на відповідну електронну адресу ТГИпВТ з одночасним підтвердженням в паперовому виді.

Термін дії згоди складає 60 календарних дніввідповідно до частини 1 ст. 38 Кодексу про адміністративні правопорушення з моменту отримання ТГИпВТ електронного листа-узгодження позапланової перевірки.

Додаткова згода Держпраці не надається при проведенні позапланових заходів на таких підставах:

- вимога прокурора (відповідно до ст. 8 Закону "Про прокуратуру"). У разі вступу в територіальний орган Держпраці звернення физ- чи юрособи, переданої органами прокуратури по назанчению, надання згоди на проведення позапланової перевірки є обов'язковим;

- розпорядження глави місцевої держадміністрації, прийняте в межах компетенції (згідно ст. 6 Закону "Про місцеві державні адміністрації").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини