Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити мораторій на скорочення кількості викладачів внз

8 травня 2013, 17:55
186
1
Реклама

Нардеп Микола Томенко запевняє, що держава намагається нівелювати останні досягнення в системі вищої освіти шляхом реорганізації процесу навчання і збільшення навантаження на викладачів. Так, пункт 39.2 Національного плану дій на 2013 рік по впровадженню Програми економічних реформ на 2010-2014 роки передбачає у рамках реформування освіти перегляд учбового навантаження викладачів, а саме - збільшення показника кількості студентів на одного викладача з 9 - 13 до 18, а тому норма навантаження збільшиться у кожного викладача внз з 900 до 1300 годин в рік, що складе 30 годин в тиждень на одного викладача замість європейського показника в 10 для асистента і 2 - 4 для професора.

Адже нинішнє навантаження вже є надмірними і не залишає часу для підготовки до лекцій і занять, адекватної наукової роботи і особового розвитку викладача - засмучується Н. Томенко. Тому він подав до парламенту проект № 2958 постанов Верховної Ради "Про введення мораторію на скорочення кількості викладачів вищих учбових закладів".

Проектом передбачається ввести мораторій на закриття вищих учбових закладів і заборону скорочення кількості викладачів (їх посад) і збільшення навантаження на них на період до 2015 року з метою подальшого розвитку і збереження системи вищої освіти.

Також проект містить рекомендації Кабміну відносно вжиття невідкладних заходів по припиненню необгрунтованого збільшення навантаження на викладачів внз, забезпечення їх належного фінансування і забезпечення збереження і зміцнення матеріально-технічної бази вищих учбових закладів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини