Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть встановити нові вимоги до поштових скриньок

30 квітня 2013, 09:01
270
0
Реклама

Чотири депутат-регіонали подали у ВР законопроект № 2338-1 "Про внесення змін до деяких законів України відносно змісту в належному стані абонентських поштових шаф (абонентських поштових скриньок) ". Проект є альтернативним до № 2338 (який подали також регіонали), детальніше читайте: Депутати пропонують відремонтувати поштові скриньки.

Законопроектом пропонується внести зміни і доповнення до законів "Про поштовий зв'язок", "Об житлово-комунальні послуги", "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", "Про місцеве самоврядування в Україні", КоАП.

Згідно з проектом, місцева влада і самоврядування забезпечують в населених пунктах наявність інформаційних табличок з назвами вулиць, номерів будинків; сприяють вирішенню питань відносно виготовлення і змісту в належному стані абонентських поштових шаф (абонентських поштових скриньок), освітленню вулиць, сходів, під'їздів, доступу листонош до поштових скриньок у багатоквартирних будинках.

Поштові скринькиабонементні ящики, абонентські поштові шафи виготовляються згідно встановлених стандартів. Конструкція абонентської поштової шафи в побудованих (реконструйованих) житлових будинках повинна передбачати відкриті щілини для вільного вкладення кореспонденції без відкриття будь-яких дверець.

Придбання, установка і зміст у належному стані поштових скриньок здійснюється:
- у багатоквартирних житлових будинках - відповідними житлово-експлуатаційними організаціями, об'єднаннями співвласників багатоквартирних житлових будинків
- в приватних будинках - власниками цих будинків.

Проектом передбачено, що у разі невідповідності розміщення поштових скриньок встановленим вимогам або їх відсутності оператор звільняється від відповідальності за доставку адресатові поштових відправлень. У разі, якщо така невідповідність має місце у багатоквартирному житловому будинку, оператор зобов'язаний повідомити користувачів про свою відмову від доставки поштових відправлень і повідомити відповідну ЖЭО або ОСМД про необхідність усунення недоліків.

КоАП же планується доповнити новою статтею 148-6 "Порушення законодавства відносно псування засобів поштового зв'язку". Так, псування засобів поштового зв'язку (у тому числі абонентських поштових шаф) спричиняє за собою накладення штрафу в розмірі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Ті ж дії, здійснені повторно впродовж року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першої цієї статті, - спричиняють за собою накладення штрафу 300 - 500 неоподатковуваних мінімумів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини