Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи не бажають працевлаштовувати селян

29 квітня 2013, 17:30
145
1
Реклама

Комітет з питань соцполитики і праці рекомендує Верховній Раді направити на доопрацювання законопроект № 2450 відносно забезпечення зайнятості сільського населення і зміст соціальної сфери села.

Законопроектом пропонується ввести гарантоване працевлаштування жителів сільської місцевості, встановивши норматив робочих місць. Згідно з проектом, договір оренди землі припиняється у разі невиконання орендарем нормативу робочих місць для працевлаштування жителів сільської місцевості. Читати детальніше про проект: Нардепи заклопотані працевлаштуванням сільських жителів.

На думку членів Комітету, запропоновані зміни порушують закріплений Конституцією принцип рівності громадян, оскільки пропонується ввести гарантоване працевлаштування жителів лише сільській місцевості.

Народні депутати також відмітили, що деякі запропоновані зміни до законів суперечить іншим їх нормам. Зокрема, передбачаючи в статті 31 Закону про оренду землі серед підстав припинення договору оренди землі невиконанням орендарем нормативу робочих місць для працевлаштування жителів сільської місцевості, не вносяться зміни в статті, що закріплюють приписи відносно істотних умов договору і зобов'язань орендаря.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини