Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Краденные мобілки запропоновано відстежувати і відключати по заявах громадян

29 квітня 2013, 15:26
185
4
Реклама

Нардеп-регіонал Віталій Журавский законопроектом № 2913 пропонує внести зміни до Закону "Про телекомунікації" відносно протидії незаконному заволодінню мобільними телефонами.

Пропонується передбачити:

- обов'язок оператора відключати або здійснювати контроль за терміналами за рішенням (постанові) суду, представленню прокурора, або на підставі клопотання слідчого, погодженого з прокурором;

- право оператора відключати термінал за заявою громадянина за умови надання документів, що підтверджують його право власності на конкретний апарат.

Крім того, планується зобов'язати операторів мобільного зв'язку:

1) постійно звістки реєстр ідентифікаторів мобільного устаткування (EIR) і координувати його з центральним реєстром (CEIR), що містить ідентифікатори, зареєстровані іншими мобільними операторами (в т.ч. операторами інших держав);

2) фіксувати інформацію про взаємноз'єднання телекомунікаційних мереж і рух кінцевого устаткування зв'язку;

3) надавати представникові правоохоронного органу інформацію про взаємноз'єднання телекомунікаційних мереж, необхідну для встановлення місцезнаходження абонента, в електронному або друкарському вигляді (на розсуд органу) :
- у разі встановлення ІМВІ- контролю за конкретним терміналом - постійно до закінчення термінів контролю;
- у разі вступу запиту правоохоронного органу в межах відкритого карного виробництва незалежно від того, встановлювався завчасно ІМВІ- контроль відносно певного терміналу (в межах термінів, визначених ініціатором запиту).

На думку депутата, ухвалення цього законопроекту дозволить розв'язати проблему незаконного заволодіння мобільними терміналами, а також здолати інші пов'язані з цим негативні соціально-економічні наслідки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини