Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір захистити тварин

29 квітня 2013, 14:01
161
3
Реклама

Група нардепів подала у ВР законопроект № 2915 про внесення змін до Закону про захист тварин від жорстокого поводження - стосовно захисту тварин від насильства. У новій редакції викладена стаття 9, доповнюються статті 20, 23, 24, додається стаття 9-1 (Реєстрація і ідентифікація домашніх тварин), а також запропонована нова редакція статті 89 КоАП. У пояснювальній записці депутати пояснюють, що норма ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КоАП практично не працює, за рік в Україні по цій статті притягується до відповідальності всього 15-20 порушників.

У Законі про захист тварин запропоновано змінити/додати такі терміни: жорстоке поводження з тваринами, притулки для тварин, власник домашньої тварини, ідентифікаційний номер, ідентифікація домашніх тварин, потенційно небезпечні породи собак, пункт тимчасового утримання тварин, реєстрація домашніх тварин.

Депутати також пропонують ретельно відредагувати особливості змісту домашніх тварин (стаття 9 Закону про захист тварин). Зокрема, встановлюється обов'язок реєстрації, прибирання екскрементів і тому подібне. Також конкретизированны правила супроводи. Забороняється супроводжувати тварин в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння; приводити тваринних (окрім собак-поводирів) в приміщення магазинів і кафе (окрім спеціалізованих магазинів для тварин), на територію дитячих і спортивних майданчиків і так далі

Регламентується використання собак для охорони. Детально прописані і норми для власників потенційно небезпечних порід собак.

Реєстрація і ідентифікація домашніх тварин, згідно з проектом, є обов'язковими, проводяться одноразово і вважаються дійсними впродовж усього життя тварини, окрім випадків втрати або ушкодження розпізнавального знаку або іншого відмітного знаку.

У ст.20 Закону вносяться зміни, якими при полюванні на диких тваринах забороняється застосовувати газ, дим, струм. Також забороняються полювання, вилов і інші форми добування мисливських тварин, які терплять лиха (переправляються льодом, рятуються від бурі, пожежі, снігопаду, розлива, снігової лавини, страждають з голоду, потрапляють в ожеледицю, на наст, глибокий сніг, на обмерзлих птахів, які знаходяться в ополонках, на тваринах в інших місцях надзвичайних ситуацій); на тваринах, що знаходяться у безпорадному стані, на нельотний молодняк, дорослих нелітаючих птахів, молодняк звірів. Забороняється ушкодження, ліквідація природних жител диких тварин (нір, гнізд і тому подібне). Забороняється використання тварин в якості мішені при навчанні в стрільбі або в змаганнях по стрільбі.

Змінами в ст.23 пропонується встановити, що регулювання чисельності тварин, що проживають в населених пунктах (окрім домашніх мишей і щурів) фізичним приватним особам забороняється.

Крім того, в ст.24 планується уточнити, що безпритульні собаки підлягають вилову і розміщенню в притулках (зараз - тільки вилову).

Читайте також: Депутат хоче заборонити фотографуватися з тваринами і Депутат хоче заборонити собачі бої.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини