Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судові рішення про розлучення запропоновано відправляти по місцю реєстрації браку

26 квітня 2013, 17:41
178
0
Реклама

Діюча редакція Закону про держреєстрацію актів цивільного стану містить ускладнену процедуру державної реєстрації розірвання браку в певних випадках, що призводить до додаткових витрат і затягування часу, засмучуються народні депутати (три від Батькивщины і один від ПР), які подали у ВР законопроект № 2931 відносно вдосконалення процедури державної реєстрації розірвання браку.

Проект розроблений з метою впорядкування процедури державної реєстрації розірвання браку у разі, коли такий брак був розірваний в судовому порядку, а місце ухвалення рішення і місце укладення шлюбу відрізняються.

Так, в статті 15 Закону про держреєстрацію актів цивільного стану (Державна реєстрація розірвання браку) пропонується встановити, що у разі розірвання браку в судовому порядку рішення суду, що набрало законної сили, спрямовується судом в орган державної реєстрації актів цивільного стану по місцю реєстрації браку (зараз - по місцю ухвалення рішення).

---------------
Відмітимо, що про розірвання браку, здійснене в судовому порядку, робиться відмітка в актовому записі про брак. Але важливо знати, що рішення суду про розірвання браку нині є остаточним документом, що підтверджує факт розірвання браку. Зараз вже не обов'язково йти у відділ державної реєстрації актів цивільного стану для того, щоб зареєструвати це рішення і отримати свідоцтво про розірвання браку (читати детальніше).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини