Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ хоче збільшити штрафи і впровадити фотофіксацію

26 квітня 2013, 14:12
141
2
Реклама

Міністерством внутрішніх справ України розроблений проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення відповідальності за окремі види порушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно збільшення розмірів штрафів за:

- порушення правил користування ременями безпеки;

- тонування вікон автомобілів понад встановлену норму;

- установку і використання в зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітленняякі не відповідають діючим стандартам.

Також передбачено введення відповідальності за встановлення на проїжджій частині автомобільних доріг предметів, які перешкоджають чи проїзду парковці.

Окрім цього, пропонується доповнити закони про міліцію і про дорожній рух наданням права уповноваженим співробітникам міліції здійснювати в порядку, встановленому МВС, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації.

Проект буде внесений на розгляд уряду.


А з метою модернізації роботи підрозділів ДАІ, профілактики порушень ПДД, виключення впливу людського чинника в їх оцінці, невідворотності покарання за досконале правопорушення, і як наслідок, зменшення кількості ДТП і постраждалих в них людей, - розроблений проект Закону про внесення змін до КоАП відносно впровадження фотофіксації порушень Правил дорожнього руху в режимі без втручання уповноваженої особи.


Законопроекти опубліковані для обговорення на офіційному сайті Департаменту ДАІ МВС України в розділі "Проекти нормативних і законодавчих актів". Міністерство внутрішніх справ відмічає: усі зауваження і пропозиції будуть ретельно вивчені і взяті до уваги.


За інформацією прес-служба департаменту ДАІ МВС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини