Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітету не сподобався ще один проект стосовно ринку оцінки

26 квітня 2013, 09:52
143
0
Реклама

Комітет ВР з питань економічної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроект № 1234 (від 10.01.2013, ініціатор В. Карпунцов) про внесення змін до деяких законів відносно узгодження законодавства у сфері оцінки майна.

Проектом пропонується внести в Закон про ФДМУ і Закон "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації по реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки" про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації по реалізації положень Державної програми приватизації на 2012-2014 роки - з метою привести ці закони у відповідність із Законом про оцінку і усунути монополію.

Під час обговорення члени Комітету висловили деякі зауваження до проекту. Йшлося, зокрема, про те, що п.4 Завершальних положень Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації по реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки" доцільніше виключити, а не викладати в новій редакції. Це пояснюється тим, відзначалося на засіданні, що в діючій редакції Закону про приватизацію держмайна питання оцінки об'єктів приватизації регулюються досить повно.

------

Нагадаємо, що цей Комітет рекомендує прийняти за основу законопроект № 2377 Н. Катеринчука, який передбачає якраз виключення вказаного пункту, детальніше - Депутати замислилися про ліквідацію монополії на ринку оцінки.

А Кабмін пропонує виключити із Закону про оцінку майна положення про необхідність проходження стажування і отримання позитивного рекомендації керівника стажування : Отримати кваліфікацію оцінювача стане простіше?

В той же час, монополізація ринку оцінки триває, оцінювачі стурбованічитайте: Постанова № 231. Що буде з ринком оцінки?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини