Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики не проти обмежити використання сахарозаменителей

24 квітня 2013, 10:26
128
0
Реклама

Минагрополитики підтримало позицію виробників цукру відносно необхідності обмеження використання сахарозаменителей в харчовій і переробній промисловості. У Міністерстві запевняють, що за останні два роки вдалося стабілізувати роботу галузі, забезпечити повною мірою внутрішні потреби в цукрі і створити значний експортний потенціал.

У Україні сахарозаменители і підсолоджувачі використовуються в основному для виробництва дієтичних і діабетичних продуктів, у фармацевтичній промисловості, а також поставляються на ринок з метою продажу кінцевому споживачеві для індивідуального використання.

У синтетичних підсолоджувачахна відміну від природних сахарозаменителей, відсутня енергетична цінність - вони лише надають солодкий смак. Тому застосування підсолоджувачів з метою економії цукру є неприпустимим з гігієнічних міркувань, оскільки суперечить принципам раціонального харчування. Тому на сьогодні виробництво, застосування і реалізація підсолоджувачів в Україні здійснюються тільки з дозволу Мінохоронздоров'я.

Необхідно також переглянути перелік дозволених до використання в Україні синтетичних підсолоджувачів з урахуванням досвіду країн з розвиненою економікою, вважають експерти.

Минагрополитики вже звернулося до Кабінету Міністрів з проханням доручити Міністерству охорони здоров'я провести відповідну роботу.

За інформацією прес-служби Минаграополитики.

Нагадаємо, що у ВР зареєстрований законопроект № 2643, яким запропоновано заборонити сахарозаменители.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини