Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть повернути держпідприємствам право на добродійність

22 квітня 2013, 13:13
263
0
Реклама

Внести зміни в пункт 5 частин першої статті 1 Закону "Про добродійну діяльність і добродійні організації" запропонували нардепи-регіонали Сергій Глазунов і Дмитро Шпенов, подавши у ВР законопроект № 2881.

Закон про добродійність набув чинності 03.02.2013 року. Згідно з його нормами, благодійником вважається дієздатна фізична або юридична особа частки права (у тому числі добродійна організація)яке добровільно здійснює один або декілька видів добродійної діяльності. Тобто, з цього положення виходить, що добродійну діяльність не можуть здійснювати державні і комунальні підприємства.

Така редакція, на думку депутатів, звужує права юридичних осіб публічного права, оскільки до набуття чинності вказаного закону у великої кількості державних і комунальних підприємств, які є прибутковими, була можливість надавати благочинну допомогу. На сьогодні нове визначення терміну "благодійник" негативно впливає на надання добродійної допомоги в сферах освіти, охорони здоров'я, охорони природного довкілля та ін., говориться в пояснювальній записці.

Тому проектом пропонується внести зміни у визначення поняття "благодійник" з метою розширення круга суб'єктів, які мають право надавати благочинну допомогу. Згідно зі змінами, з норми виключається словосполучення "частки права", і пропонується така редакція:

благодійник - дієздатна фізична особа або юридична особа (у тому числі добродійна організація), яка добровільно здійснює один або декілька видів добродійної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини