Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ратифікувала угоду про боротьбу з розкраданням культурних цінностей в СНД

18 квітня 2013, 16:42
100
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні ухвалила Закон (на основі проекту № 0013) про ратифікацію Угоди про співпрацю держав - учасників СНД у боротьбі з розкраданнями культурних цінностей і забезпеченні їх повернення.

Угода ратифікована з урахуванням зауважень, які були зроблені під час підписання 5 жовтня 2007 року в м. Душанбе, - українська сторона утримується від зобов'язань відносно гармонізації у рамках СНД національного законодавства, а також відносно здійснення погоджених у рамках СНД заходів для виконання положень універсальних і регіональних багатосторонніх договорів.

Документом передбачена співпраця по таких напрямах, як: вдосконалення і гармонізація нормативної правової бази; аналіз стану і динаміки злочинності, пов'язаної з розкраданням культурних цінностей, і результатів боротьби з нею; вдосконалення механізмів взаємодії правоохоронних і інших органів для вжиття погоджених заходів по боротьбі з розкраданнями культурних цінностей і забезпеченні їх розшуку і повернення.

Кожна із сторін забезпечує ведення відповідними компетентними органами інформаційних баз даних про зниклих, втрачених, вкрадених, розшукуваних, а також про затримані, вилучені, заарештовані або конфісковані культурні цінності.

Угода не передбачає питання видачі осіб, причетних до розкрадання культурних цінностей.

Також сьогодні депутати ратифікували угоду з СНД стосовно перезахоронює жертв війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини