Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісію з моралі учать самостійно скаржитися на YouTube

18 квітня 2013, 12:53
152
1
Реклама

Інтернет Асоціація відповіла Нацкомиссии по моралі дотично роботи по виявленню на Youtube відеороликів із вживанням нецензурної лексики і приниження жінок за ознакою підлоги.

ИнАУ звертає увагу Нацкомиссии на те, що у разі виявлення на платформі YouTube відео, що порушують норми суспільної моралі або принципи співтовариства YouTube, користувач може самостійно поскаржитися на відео за допомогою спеціальної функції - "прапорець". Помічене відео буде розглянуто командою YouTube, і у разі підтвердження наявності порушень - видалено.

Для того, щоб повідомити про порушення Принципів співтовариства, треба увійти на Youtube під власним акаунтом і натиснути кнопку "Поскаржитися" під вікном програвача, як показано в додатку. У запропонованому списку максимально точно вибрати причину скарги :
- Зміст сексуального характеру
- Жорстокий або відразливий сенс
- Дискримінаційні висловлювання і образи
- Шкідливі або небезпечні дії
- Жорстоке поводження з дітьми
- Спам
- Порушення моїх прав
- Відсутність субтитрів

Також ИнАУ повідомляє, що в деяких випадках відео не зачіпає Принципів співтовариства, але може бути недоцільним для перегляду широкому колу людей. У такому разі відео буде обмежено для перегляду за віком. За порушення Принципів співтовариства до власників відео застосовуватимуться каральні заходи.

"Також інформуємо, що переважна більшість інтернет-ресурсів, на яких може розміщуватися інформація, що порушує норми суспільної моралі, мають аналогічні сервісиякі дозволяють інтернет-користувачам особисто поскаржитися власникові ресурсу на предмет порушення норм суспільної моралі", - пише ИнаУ у відповіді Нацкомисии по моралі.

У завершенні листа Інтернет Асоціація проит Нацкомиссию по моралі надати інформацію про застосування представниками НЭК цієї функції позначення неприйнятного відео в ході перегляду ними відеоматеріалів на платформі YouTube і інших платформах, а також про фактичну кількість фільмів, видалених в ході виконаної НЭК в період з 11 по 15 березня 2013 роботи по виявленню на інтернет-ресурсі Youtube.ua відеороликів із вживанням нецензурної лексики і приниження жінок за ознакою підлоги.

Нагадаємо, раніше Нацкомиссия по моралі звернулася в ИнАУ з проханням сприяння запобігання порушенню законодавства на просторах Інтернету, зокрема на відео-хостингу YouTube.

Джерело: proIT

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини