Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Азаров доручив захистити споживачів газу від свавілля

17 квітня 2013, 18:02
129
0
Реклама

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів доручив Віце-прем'єр-міністрові і Міністрові енергетики разом з головою НКРЕ і залученням АМКУ негайно розглянути ситуацію з порушенням прав споживачів на газовому ринку, перевірити економічну обгрунтованість цін і тарифів.

Н. Азаров навів приклади звернень до нього через соціальні мережі громадян із скаргами на надвисокі тарифи за підключення до газу, і підкреслив, що НКРЕ уперше за історію нашого незалежного газового ринку почала наводити в нім лад. 31 січня 2013 року було прийнято дві постанови, які повинні врегулювати порядок приєднання до газових мереж і плату за це. А 26 березня 2013 року НКРЕ своєю постановою № 291 встановила граничні ставки плати за стандартне приєднання до газових мереж на поточний рік.

"З цієї миті ніхто не може вимагати від споживача платити більше"- сказав Прем'єр.

Насправді ж, як свідчать звернення людей, від громадян вимагають значно великі суми за послуги і навіть за відсутність послуги, коли йдеться про заміну опалювального котла. "Це не ринок. Це безконтрольний базар. Газові монополії втратили почуття реальності, - сказав Микола Азаров. - Безумовно, це зловживання, і за нього відповідальні особи повинні понести покарання".

За переконанням Прем'єр-міністра, необхідно заборонити діяльність посередниківвиключити корупційні "послуги" бюрократів, ввести "єдине вікно" для підключення і встановити жорсткі терміни розгляду звернень людей.

"Вимагаю ввести "гарячу лінію" для звернень громадян відносно зловживань на газовому ринку і негайно реагувати на такі звернення"- додав Н. Азаров.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини