Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть чути доповідь голови Нацбанку

17 квітня 2013, 17:25
127
0
Реклама

Нардепи Д. Дзензерский і А. Пишний (фракція Батькивщины) зареєстрували у ВР законопроект № 2817 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (відносно порядку призначення і звільнення з посади голови Національного банку України) ".

У частині третьої статті 207 Регламенту ВР закріплено, що про призначення на посаду або звільнення з посади голови Нацбанку Верховна Рада приймає рішення "після обговорення кандидатури (чи результатів діяльності)". Проте, в діючому Регламенті відсутня норма, яка визначає процедуру ухвалення такого рішення, що робить неможливою реалізацію в повному об'ємі однієї з функцій ВР.

Для врегулювання наявних пропусків законопроектом пропонується доповнити статтю 207 Регламенту новою частиною, що дозволить на законодавчому рівні закріпити процедуру прийняття Верховною Радою рішення про призначення на посаду або звільнення з посади голови Національного банку України.

Передбачається, що після оголошення уповноваженим обличчям відповідного представлення Президента України кандидатові на посаду голови НБУ (чи особі, яку пропонується звільнити з цієї посади) надається слово для виступи з доповіддю про основні напрями майбутньої діяльності Національного банку (чи для виступу про результати діяльності на посту), відповіді на питання представників депутатських фракцій, народних депутатів України. Обговорення кандидатури (чи результатів діяльності) здійснюється за процедурою повного обговорення (стаття 30 справжнього Регламенту).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини