Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ще двічі не змогла відмінити пенсійну реформу

17 квітня 2013, 15:22
157
7
Реклама

Сьогодні депутати знову не змогли відмінити пенсійну реформу в Україні. За законопроект № 1026 позафракційного нардепа Сергія Мищенко проголосували 223 з 226 мінімально необхідних депутатів.

Цим законопроектом пропонувалося понизити пенсійний вік для жінок до 55 років, для чоловіків - до 60, а також розмір страхового стажу у чоловіків до 25, а у жінок - до 20 років. Також передбачалося зменшити розмір страхового стажу, при перевищенні якого пенсія за віком збільшується з кожним новим роком страхового стажу на 1% від встановленого розміру.

Услід за цим не був прийнятий і законопроект № 1073ініційований народним депутатом від Батькивщины Людмилою Денисовойяким пропонувалося відмінити поступове збільшення пенсійного віку в Україні. За проект проголосував 221 народний депутат з мінімально необхідних 226.

Положеннями законопроекту передбачалося встановлення пенсійного віку для жінок - 55 років, встановлення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, - 5 років, і страхового стажу, який надає право на отримання мінімальної пенсії за віком, - 20 років для жінок і 25 років для чоловіків, а також страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності. Передбачалося відновлення порядку визначення розміру пенсії за віком, передбачалося відновити право на перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму і тому подібне

Нагадаємо, що нещодавно парламентарям не вистачило 6 голосів для ухвалення законопроекту комуністів № 1063 про відміну пенсійної реформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини