Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович пропонує співпрацювати з ОАЭ для видачі злочинців

16 квітня 2013, 16:40
235
0
Реклама

У парламенті під № 0018 зареєстрований президентський проект Закону "Про ратифікацію Договору між Україною і Об'єднаними Арабськими Еміратами про видачу правопорушників". Договір був підписаний 26 листопада 2012 року в місті Абу-Дабі.

Метою Договору є створення правових підстав для застосування спільних дій з видачі осіб, що ухиляються від карної відповідальності, ховаючись на території іншої Договірної Сторони. Сторони зобов'язуються видавати один одному осібзлочинів, що знаходяться на їх територіях і звинувачуваних або засуджених за здійснення, для притягнення до карної відповідальності чи приведення у виконання вироку.

У Договорі вказані випадки, при яких здійснюється видача, і обставини, при яких у видачі може бути відмовлено, а також вимоги до форми і змісту запиту про видачу; умови відносно транзитного перевезення особи, яка підлягає видачі третій державі; порядок покриття витрат, які виникли у зв'язку з виконанням запиту про видачу. Період утримання під вартою на території прошеної Сторони зараховується в строк покарання, призначеного в просячій Стороні особі, видача якої проситься.

Компетентні органи Сторін співпрацюватимуть через свої центральні органи по дипломатичних каналах. У Україні такими органами є Генпрокуратура (по запитах органів досудового слідства) і Мінюст (по запитах судів).

Договір набуде чинності на тридцятий день після обміну ратифікаційними грамотами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини