Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна впроваджуватиме митні електронні сервіси по-эстонски

15 квітня 2013, 12:14
151
12
Реклама

Україна цікавиться естонським досвідом впровадження електронних сервісів для платників податків і інноваціями в сфері онлайн-обміну інформацією під час митного оформлення вантажів. Це ті питання, над якими зараз працює Миндоходов з метою підвищення якості адміністрування податкових і митних платежів і спрощення умов ведення бізнесу в Україні.

"Ми обізнані про досвід реалізації проекту електронної держави в Естонії, зокрема у сфері надання громадянам податкових і митних послуг. Політика українського уряду також спрямована на електронизацию процесу надання адміністративних послуг громадянам, і у нас вже є значні результати в цьому напрямі"- під час зустрічі з Прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансипом заявив Міністр прибутків і зборів України Олександр Клименко.

Україна і Естонія рухаються в одному тренді, відмітив А. Клименко, тому є істотний простір для обміну досвідом і співпраці, в першу чергу, в сфері електронізації митних процедур. У Україні час митного оформлення товарів після впровадження нового законодавства зменшений вчетверо, з доби до шести годин. Фактично ж середній час оформлення вантажу - півтори години на імпорт і сорок хвилин на експорт. А документообіг скорочений до трьох документів.

Міністр прибутків виразив зацікавленість в моніторингу пілотного проекту трансграничної співпраці Естонії і Росії, який має на меті підвищення пропускної спроможності митних пунктів Койдула і Куничина Гора за рахунок попереднього бронювання часу перетину кордону через спеціальну електронну систему.

За інформацією прес-служби Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини