Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРСИ піклується про абонентів мобільного зв'язку

12 квітня 2013, 17:05
156
0
Реклама

На вчорашньому засіданні НКРСИ уперше були винесені питання аналізу звернень споживачів, які поступили в Комісію впродовж 2012 року, що обумовлено істотним перевищенням показників попереднього періоду. Враховуючи тенденції до значного росту кількості скарг від споживачів послуг фіксованого телефонного і рухливого (мобільною) зв'язкуякі, на жаль, зберігаються і в першому кварталі поточного року, Комісія вважає необхідним звернути на цей факт увагу операторів. Адже сьогодні ситуація є незадовільною.

Регулятор відмічає неприпустимість порушення операторами окремих вимог Правил надання і отримання телекомунікаційних послуг і статей Закону "Про телекомунікації".

Зокрема, відбуваються порушення таких прав абонентів : права на вибір тарифного плану і перехід на інший тарифний план; право на вільний доступ до послуг (через блокування номерів телефонів). Також споживачі скаржаться на: ознаки тарифікації оператором неповних тарифних одиниць часу, невиконання ним обов'язків по припиненню надання послуг у зв'язку із скаргами відносно великих об'ємів заборгованості і так далі

Проблеми, що торкнулися в зверненнях громадян, відносно отримання телекомуслуг вимагають системного аналізу і спільних зусиль усіх суб'єктів ринку для їх усунення. Так, для задовільного врегулювання спірного питання із споживачем потрібний якісний механізм розгляди скаргищо дозволить зрозуміти підстави, які викликали невдоволення абонента. Це вимагає своєчасного надання повної інформації з боку операторів на запити НКРСИ, що закріплено таким, що відповідає законодавчою нормою і є певним законом обов'язком для усіх господарюючих суб'єктів ринку.

Зняття напруги в стосунках з абонентом - це, в першу чергу, в інтересах оператора, який надає телекомунікаційні послуги, відмічають в НКРСИ. Адже в умовах висококонкурентного ринку невдоволення абонентів призводить до втрати частини абонентської бази. З іншого боку, необхідно підвищувати обізнаність споживачів про відповідальність за порушення умов договору, наслідків у разі внесення змін до договору, і так далі

НКРСИ вважає необхідним і надалі проводити аналіз звернень громадян кожне півріччя, відстежуючи зміни в тенденціях. У разі відсутності позитивних зрушень Комісія застосовуватиме регуляторний вплив, наданий їй чинним законодавством.

За інформацією прес-служби НКРСИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини