Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРСИ схвалила правила доступу провайдерів до житлового фонду

12 квітня 2013, 13:02
234
0
Реклама

На вчорашньому засіданні НКРСИ схвалила проект постанови Кабміну "Про затвердження Правил доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до житлового фонду усіх форм власності для організації і проведення відповідних будівельних, монтажних робіт для забезпечення доступу споживачів до мережі Інтернет". Проект був допрацьований за результатами обговорення із зацікавленими центральними органами виконавчої влади.

На думку Нацкомиссии, введення документу створить правовий механізм для координації дій державного і приватного секторів економіки в частині ефективного використання наявних ресурсів телекомсетей і забезпечить рівноправ'я доступу усіх операторів і провайдерів телекомунікацій до будівель і споруд для будівництва, реконструкції і експлуатації будинкових розподільних мереж, безперешкодного прокладення мереж безпосередньо до споживачів.

Схвалений Комісією документ встановлює єдині для усіх суб'єктів ринку порядок і умови доступу до житлового фонду усіх форм власності для проведення відповідних робіт по пристрою, модернізації і експлуатації будинкових розподільних мереж. А саме, вимоги до робочого проекту на розташування будинкових розподільних мереж, умови введення в експлуатацію і проведення робіт по розташуванню, або демонтажу будинкових розподільних мереж, порядок розрахунків і плати за розміщення будинкових розподільних мереж на об'єктах житлового фонду усіх форм власності. Документом чітко визначаються права і обов'язки замовників і власників об'єктів житлового фонду, умови договору на розміщення будинкових розподільних мереж і порядок врегулювання спірних питань.

Необхідність розробки і впровадження вказаного нормативно-правового акту обумовлена численними зверненнями операторів, провайдерів телекомунікацій і асоціацій операторів, із скаргами на власників будівель і органів місцевого самоврядування за несправедливе, на їх погляд, ціноутворення, складний доступ до об'єктів житлового фонду і безпідставний, без рішення суду, демонтаж телекомунікаційних мереж, що знаходяться у власності операторів телекомунікацій. Такі телекомунікаційні мережі використовуються операторами для надання телекомуслуг споживачам, і закріплені за ними згідно з дорученням Президента України від 21.03.212 № 1-1/645 відносно визначення правил доступу операторів і провайдерів телекомунікацій до житлового фонду усіх форм власності для організації і проведення відповідних будівельних, монтажних робіт для забезпечення доступу споживачів до мережі Інтернет і отримання інших телекомуслуг.

За інформацією НКРСИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини