Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет проти звільнення дитсадів від держзакупівель їжі

12 квітня 2013, 11:13
90
0
Реклама

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту відхилити законопроект № 2055 (автор Г. Зубко) про внесення змін до Закон держзакупівлях відносно особливостей здійснення закупівлі продуктів харчування для дошкільних учбових закладів.

Законопроектом пропонується розширити перелік випадків, на які не поширюється дія Закону про держзакупівлі- якщо предметом закупівлі є товари, закупівля яких здійснюється для забезпечення продуктами харчування дошкільних учбових закладів державній і комунальній власності.

На засіданні Комітету відзначалося, що Головне науково-експертне управління Апарату ВР звертає увагу на те, що такі пропозиції не повною мірою узгоджуються з основною метою цього закону, яка полягає в створенні конкурентного середовища у сфері державних закупівель, розвитку добросовісної конкуренції, забезпечення раціонального і ефективного використання державних коштів і тому подібне

Крім того, вважають експерти, введення положень проекту створить передумови для придбання значного об'єму товарів без зазвичай певних процедур закупівель, що може негативно позначитися на прозорості і відкритості використання держзасобів, ускладнить процедуру здійснення держконтролю.

Відзначається, що одним з варіантів спрощення процедур закупівель за держзасоби товарів, необхідних для забезпечення продуктами харчування дошкільних учбових закладів, може бути розробка гнучкіших правил застосування процедур державних закупівель в цих випадках, а не їх уникнення. Звернена увага і на те, що ч. 3 ст. 21 Закону про держзакупівлі передбачений механізм застосування скороченої процедури закупівель продуктів харчування.

За інформацією прес-служби ВР.

Також Комітет проти розширення переліку випадків, на які не поширюється дія Закону про держзакупівлі (якщо предметом закупівлі є постачання електроенергії, розподілу води, водяної пари і гарячої води (включаючи холодагентами), закупівля яких здійснюється розпорядниками бюджетних коштів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини