Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст проведе гендерну експертизу Закону про вибори нардепів

12 квітня 2013, 09:48
129
0
Реклама

Міністерство юстиції здійснить експертизу Закону України "Про вибори народних депутатів України" на дотримання в нім принципу рівноправ'я жінок і чоловіків. В ході експертизи Закон буде комплексно досліджений на відповідність міжнародно-правовим актам з прав людини.

Гендерний аналіз Закону планується завершити до кінця квітня, здійснивши його згідно з рекомендаціями Остаточного звіту Місії по спостереженню за виборами ОБСЄ/БДИПЧ, які запропоновані для розгляду органам влади України з метою подальшого вдосконалення виборчого процесу.

Зокрема, в розділі "Рекомендації" вказаного звіту міститься окремий розділ, присвячений участі жінок у виборах і виборчому процесіі говориться про можливість провести гендерний аналіз усього законодавства і проектів нових законів.

Проведення гендерної експертизи покладене на Міністерство юстиції законодавством України, а також актами Кабінету Міністрів.

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Нагадаємо, що Мінюст знайшов статеву дискримінацію в Законі про освіту. Згідно з наказом від 23.01.2013 р. № 64/7 до кінця року запланована гендерно-правова експертиза і інших законів.

Читайте також: Жінки-депутати хочуть поговорити про гендерні проблеми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини