Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат придумав, як стимулювати дегазацію шахт

11 квітня 2013, 13:14
88
0
Реклама

Нардеп від Батькивщины Сергій Пашинский подав у ВР законопроект № 2758 про внесення змін до Податкового кодексу відносно підтримки і стимулювання дегазації вугільних шахт.

Метою проекту є усунення економічних (податкових) бар'єрів, стримуючих становлення і розвиток дегазації вугільних родовищ для забезпечення безпечних умов праці на шахтахпідвищення безпеки видобутку вугілля, створення належних умов для здійснення діяльності по здобичі і утилізації вугільного метану і забезпечення використання метану вугільних родовищ в якості матеріального або енергетичного ресурсу.

У Україні щорічно від вибухів газу у вугільних шахтах гинуть сотні гірників, відмічає депутат в пояснювальній записці, а "видобуток і переробка газу налагоджений настільки слабо, що метан у буквальному розумінні слова викидається на вітер разом з людськими життями".

Проект відміняє оподаткування податком за користування надрами здобичі газу (метану) вугільних родовищ (газова суміш, яка супроводжує вугільні пласти і породи, що містять). З цією метою запропоновано внести відповідні зміни в підпункт 263.2.3 пункту 263.2 і підпункт 263.9.1 пункту 263.9 статей 263 НК.

Відмітимо, що сьогодні набув чинності Закон № 155 - VIIяким мораторій на виробництво у справах про банкрутство гірських підприємств продовжений до 1 січня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини