Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді планують обговорити проблеми української трудової міграції

9 квітня 2013, 16:55
153
1
Реклама

Група нардепів проектом постанови № 2712 предлагаают провести 3 липня 2013 року о 15 годині в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему "Українська трудова міграція: стан, проблеми і шляхи їх рішення".

Як відмічають ініціатори проекту, українські трудові мігранти знаходяться у скрутному становищі, деякі досі не мають законодавчо оформленого статусу, прав і обов'язків. Зокрема, вимагають уточнення деталі соціального захисту трудових мігрантів, порядок документального обслуговування і пенсійного забезпечення, дотримання міжнародних норм захисту прав людини в частині забезпечення освітніх, мовних, культурних потреб цих співтовариств в країнах їх перебування.

Формат парламентських слухань, уверенны депутати, дозволить залучити в обговорення вказаних проблем як самих народних депутатів, представників виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, науковців, так і широкі круги неурядових громадських організацій, зокрема, і трудових мігрантів і іноземних українців, що дозволить виробити якісні рекомендації для вирішення вказаних проблем.

Кабінету Міністрів до 10 червня 2013 року необхідно буде підготувати і подати у ВР інформаційно-аналітичні матеріали і рекомендації; Комітет з питань прав людини - забезпечити підготовку і проведення парламентських слухань; Національній телекомпанії України і національної радіокомпанії України за участю Інформаційного управління Апарату ВР - забезпечити в установленому порядку трансляцію; Апарату ВР - забезпечити фінансування витрат, стенографування і видання матеріалів парламентських слухань.

Документ переданий на розгляд в Комітет.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини