Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розповіла про особливості складання електронної податкової накладної

9 квітня 2013, 15:12
313
0
Автор:
Реклама

У листі від 04.03.2013 р. № 3341/6/15-3115 ДПС роз'яснила, що електронний цифровий підпис, який накладається на податкову накладну при її реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Реєстр), і підпис, що скріплює цю податкову накладну при її видачі покупцеві, повинні належати одній особіякому делеговано право підпису податкових накладних.

Також податкова відмітила, що у разі відмови продавця товарів / послуг надати податкову накладну або при порушенні ним порядку її заповнення і / або порядку реєстрації в Реєстрі покупець таких товарів / послуг має право прикласти до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, яке являється основою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів / послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів / послуг.

Відносно складання податкових накладних в електронній формі податкова вказала, що пунктом 201.1 статей 201 НК передбачено, що платник податків зобов'язаний надати покупцеві (одержувачеві) на його вимогу підписану уповноваженим платником особою і скріплену друком (за наявності) податкову накладну, складену по вибору покупця (одержувача) одним з наступних способів :

- в паперовому виді;

- в електронній формі з дотриманням умови по реєстрації в порядку, визначеному законодавством, підписі уповноваженої платником особи і умови реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних.

При складанні податкової накладної в електронній формі її складання в паперовому виді не є обов'язковим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини