Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні мають намір заборонити миючі засоби з фосфатами

9 квітня 2013, 11:28
143
1
Реклама

Комітет з питань экополитики підтримує законопроект № 2535 про принципи здійснення держрегулювання синтетичних миючих засобів і товарів побутової хімії, який передбачає заборону використання на території України миючих засобів на основі фосфатів.

Детальніше про проект - в матеріалі Катеринчук пропонує заборонити миючі засоби з фосфатами.

Законопроектом пропонується з 1 січня 2014 року заборонити виробництво, імпорт і реалізацію на ринку на митній території України синтетичних миючих засобів і товарів побутової хімії зі змістом фосфатів (загальний фосфор). За порушення вимоги про заборону такого виробництва передбачається до суб'єктів господарювання застосовувати штраф у розмірі 200 % вартості зробленої (що імпортується) продукції, а у разі приховання або надання недостовірної інформації про вміст фосфатів - 500 % вартостей.

Реалізація положень проекту закону, вважають народні депутати, сприятиме захисту конституційних прав громадян на забезпечення екологічної безпеки і підтримку екологічної рівноваги на території України, а також прав на життя і здоров'я, і відповідатиме нормам і вимогам Європейського Союзу і Ради Європи.

Джерело: сайт ВР.

А
уряд розробляє менш радикальний законопроект відносно поступового виводу з ринку України миючих засобів на основі фосфатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини