Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано дозволити водіям не міняти радянські права

8 квітня 2013, 13:11
361
12
Реклама

Законопроектом № 2633-1 нардеп Валентин Ничипоренко пропонує внести зміни до Закону № 5492 - VI відносно врегулювання питання дії посвідчень водія, виданих на бланках часів СРСР.

На думку депутата, введення обов'язкової заміни таких водійських прав є передчасним і непопулярним рішенням, і може викликати соціальну напруженість. До того ж, більшість власників радянських посвідчень не мають можливості сплатити їх процедуру заміни.

Тому законопроектом передбачається відмінити обов'язковість заміни посвідчень водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік. При цьому - залишити за власником такого посвідчення право замінити його за власним бажанням.

Також передбачається обов'язковість заміни радянських водійських посвідчень у випадках, передбачених чинним законодавством, - наприклад, з метою виїзду за кордон.


Цей проект є альтернативним до законопроекту № 2633 Олег Ляшко, який пропонує замінити радянські водійські посвідчення, але пенсіонерам - безкоштовно.

Удостоверения водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік, припиняють свою дію з 1 січня 2014 року. ДАІ нагадуєякі документи треба подати для твору такого обміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини