Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсію за заслуги планують виплачувати і пенсіонерам місцевого значення

5 квітня 2013, 11:51
221
0
Реклама

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект № 1097 про внесення зміни в статтю 1 Закону про пенсії за особливі заслуги перед Україною - відносно персональних пенсіонерів місцевого значення.

Чинним законодавством передбачено право на пенсію за особливі заслуги перед Україною тільки для персональних пенсіонерів союзного і республіканського значення.

Під час обговорення члени Комітету відмітили, що за станом на 1 січня 1992 р. в Україні було 48766 персональних пенсіонерів місцевого значення. Серед них 80% мали державні нагороди: ордени СРСР, почесні звання, державні премії, були депутатами Верховної Ради СРСР і УРСР, депутатами 4-х і більше за скликання місцевих рад, чемпіонами Олімпійських ігор, світу і Європи. На усіх них сьогодні поширюються положення статті 1 Закону про пенсії за особливі заслуги перед Україною, і така пенсія їм вже призначена.

Стосовно інших персональних пенсіонерів місцевого значення - вони також удостоєні державних нагород, але нижчого рівня - медалей Ветеран праці, За доблесну працю, Захисникові Вітчизни і тому подібне, Почесних Грамот і Грамот Ради Міністрів УРСР. При призначенні персональних пенсій їх заслуги визначалися багаторічною і добросовісною працею у сфері госпдіяльності, науки і освіти, охорони здоров'я і культури, захисту своєї Вітчизни. Тобто, вони мають заслугипро яких якраз і говориться в преамбулі вказаного Закону.

Таким чином, Комітет відмітив, що логічним і послідовним є поширення права на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною на усіх осіб, яким до 01.01.1992 р. були встановлені персональні пенсії - незалежно від того, були вони союзного, республіканського або місцевого значення.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини