Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні відродять радіоаматорство

5 квітня 2013, 11:32
269
2
Реклама

На вчорашньому засіданні НКРСИ схвалила проект рішення про внесення змін до Регламент любительського радіозв'язку України (затверджений рішенням НКРСИ від 21.10.2010 № 475).

Зміни внесені у зв'язку з прийняттям постанови Кабміну № 838 "Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України" і набуттям чинності 4061 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відміни свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи і фізичного особи-підприємця".

Прийняття змін сприятиме:

- створенню необхідних умов для самореалізації громадян України у сфері радіоаматорства і радіоспорту;
- підвищенню їх навичок в проведенні переговорного радіозв'язку, передачі різних даних і технічних досліджень;
- розвитку навичок радіоаматорства і радіоспорту серед дітей і молоді у радіокухлі і радіоклубах;
- можливості використання радіолюбительського зв'язку, у разі, коли звичайні засоби зв'язку тимчасово вийшли з ладу, а також для сповіщення і зв'язку в надзвичайних ситуаціях.

Крім того, нова редакція Регламенту дозволить українським радіоаматорам на рівних боротися за високі місця на міжнародних змаганнях по радіоспортупідвищуючи імідж України як держави розвинених радіотехнологій.

Проект документу буде спрямований Нацкомиссией для узгодження в центральні органи виконавчої влади відповідно до вимог чинного законодавства.

За інформацією прес-служби НКРСИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини