Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити торгівлю з рук в селах

5 квітня 2013, 10:38
209
22
Реклама

Нардеп-регіонал Олександр Нечаев законопроектом № 2703 пропонує доповнити ст.160 КоАП (Торгівля з рук в невизначених) з метою введення єдиних вимог відносно відповідальності за несанкціоновану торгівлю з рук незалежно від типу населеного пункту.

Річ у тому, що статтями 159 і 160 КоАП передбачене застосування адміністративних стягнень за порушення правил торгівлі на ринках і торгівлю з рук в невизначених.Але астью першої статті 160 передбачена адмінвідповідальність за торгівлю у містах з рук на вулицях, площах, в дворах, під'їздах, скверах і в інших невизначених. Тому виникають певні непорозуміння у разі торгівлі з рук в невизначених селищ міського типу і сіл.

Законопроектом передбачено усунути цю правову невизначеність і встановити, що торгівля з рук заборонена на вулицях, площах, в дворах, під'їздах, скверах і в інших невизначених не лише міст, але і селищ міського типу і сіл.

Відмітимо, що таке порушення спричиняє за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. А торгівля з рук в невизначених промисловими товарами - спричиняє за собою накладення штрафу від 6 до 15 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією предметів торгівлі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини