Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Телеглядачам повідомлятимуть, скільки часу залишилося до кінця реклами?

5 квітня 2013, 09:27
203
0
Автор:
Реклама

Михайло Блавацкий вважає, що, не маючи можливості визначити тривалість перерви на рекламу, телеглядачі - громадяни України вимушені переглядати усе, що їм нав'язують власники телеканалів. Такі дії є порушенням прав і свобод людини і громадянина.

Виходячи з цього, депутат проектом № 2702 пропонує доповнити ч. 5 ст. 13 Закону про рекламу нормою, згідно якої розміщення реклами під час трансляції телепередач повинне супроводжуватися інформацією про час, що залишилося до завершення перерви на рекламу і / або начала продовження їх трансляції.

З кожним роком кількість і тривалість перерв на рекламу під час трансляції телепередач постійно збільшується. Власники телеканалів, маючи на меті отримати надприбутки від розміщення реклами, систематично порушують ч. 3 ст. 13 Закону про рекламу і ч.1 ст. 14 Європейській конвенції про трансграничне телебачення, згідно з якими реклама має бути розміщена так, щоб не завдавати шкоди цілісності і змісту програми.

Нагадаємо, згідно Закону про рекламу трансляція концертно-видовищних програм, передач може уриватися рекламою за умови, що між рекламними вставками програма, передача триває не менше 30 хвилин. Трансляція кино-и телефільмів тривалістю понад 90 хвилин може уриватися рекламою або будь-яким редакційним, авторським або інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) кожні 30 хвилин за умови, що після останньої перерви фільм триває не менше 20 хвилин включно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини