Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці за кордоном отримають право на вітчизняне пенсійне страхування

4 квітня 2013, 15:33
178
1
Реклама

Верховна Рада сьогодні ухвалила Закон (на основі урядового законопроекту № 0917) відносно добровільної сплати єдиного внеску.

Зміни внесені в закони про збір і облік ЕСВ і про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, і регулюють:

- питання визначення розміру внеску при добровільній сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України;

- питання сплати єдиного внеску в ПФУ у іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) за її працівників, які є громадянами України, а також громадянами України, які працюють або постійно проживають за межами України згідно договорів про добровільну участь в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування;

- питання одноразової сплати застрахованим обличчям єдиного внеску за попередні періоди (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути менше мінімального і більшою максимального страхового внеску, встановленого на дату укладення договору.

Таким чином, українці за кордоном отримають право на вітчизняне пенсійне страхування.

Джерело: ВР.


Закони сьогодні ухвалює парламентська більшість (ПР і КПУ), яка зібралася поза будівлею ВР, на вул. Банковій. Відмітимо, що доки депутати ухвалюють тільки урядові законопроекти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини