Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ухвалила за основу законопроект про контроль омбудсманом сфери захисту персональних даних

4 квітня 2013, 12:56
115
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 2282яким пропонується внести в Закон про захист персональних даних зміни, які наділять Уповноваженого ВР з прав людинизокрема, наступними повноваженнями:

- проведення планових і позапланових, виїзних і безвиїзних, перевірок власників і розпорядників персональних даних;
- напрям власникові і розпорядникові персональних даних представлення для прийняття ними заходів по усуненню виявлених порушень законодавства про захист персональних даних;
- надання рекомендації у сфері захисту персональних даних;
- внесення пропозицій по формуванню і реалізації держполітики у сфері захисту персональних даних;
- здійснення моніторингу нових практик, тенденцій і технологій захисту персональних даних;
- узгодження корпоративних кодексів поведінки;
- підготовка і публікація щорічної доповіді про стан дотримання законодавства про захист персональних даних в Україні.

Планується також встановити, що Міністерство юстиції продовжуватиме виконувати функції головного органу в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню державної політики у сфері захисту персональних даних. На Державну реєстраційну службу пропонується покласти функцію держреєстрації баз персональних даних.

У КоАП передбачається визначити, що протоколи за порушення законодавства у сфері захисту персональних даних складатимуть представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (замість Державної служби з питань захисту персональних даних) і передавати їх на розгляд до суду.

Проектом пропонується встановити перехідний період строком на 6 місяців з моменту його публікації з метою приведення усіх законодавчих актів у відповідність з ним, а також для надання можливості омбудсману підготуватися до реалізації нових повноважень. Адвокат ЮФ "Василь Кисиль і партнери" Владислав Подоляк прокоментував для ЮРЛИГИ наслідку ухвалення такого закону.

Джерело: сайт ВР.

Відмітимо, що сьогоднішнє засідання ВР проходить на вул. Банковій. Таке рішення прийняло більшість - 244 нардепи від ПР і Компартії. Регламент Ради дозволяє приймати таке рішення і проводити пленарне засідання поза стінами будівлі парламенту на вул. Грушевського, 5. В той же час народні депутати від фракцій Батькивщины, Удару і Свободи відкрили альтернативне засідання у Верховній Раді України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини