Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст придумав конкурс для документоведов

3 квітня 2013, 12:35
202
0
Реклама

Наказом від 04.03.2013 № 370/5 Мінюст затвердив Положення про конкурсі наукових робіт імені Василя Веретенникова у галузі архівознавства, археографії і документоведения.

Конкурс щорічно проводиться Державною архівною службою України з метою заохочення наукових досліджень в області архівознавство, археографії і документоведенияякі сприяють подальшому розвитку і затверджують авторитет української архівної науки у світі.

Учасниками Конкурсу можуть бути фізособи, члени громадських організацій, архівні установи, учбові заклади, науково-дослідні установи, які проводять профільні дослідження, інші установи, у тому числі іноземні, які проводять дослідження в області архівознавства, археографії, документоведения. Колектив претендентів, наукова робота якого висувається на участь в Конкурсі, не може перевищувати трьох чоловік.

На Конкурс приймаються наукові роботи у таких конкурсних номінаціях:
- архівознавство, історія установ, природно-научні, економічні і інші питання архівної справи;
- документоведение;
- археографія, архівна евристика.

Роботи можуть супроводжуватися різноманітними ілюстративними матеріалами (малюнками, діаграмами, графіками, слайдами, діафільмами, кино-, фото-, аудіо - і відеоматеріалами і тому подібне). Робота може бути представлена на українській, російській або англійській (з додаванням перекладу) мові до 1 жовтня включно в 2-х екземплярах разом з супроводжуючими документами, які оформляються виключно на державній мові.

Конкурс оголошується наказом Укргосархива за місяць до першого етапу Конкурсу. Оголошення про початок Конкурсу публікується в "Віснику Державної архівної служби України". Конкурс проводиться в три етапи:
- червень-вересень - учасники подають свої наукові праці і документи;
- жовтень - усебічне вивчення і обговорення робіт членами Експертної комісії, експертне укладення не пізніше 1 грудня подається на розгляд Науково-видавничої ради;
- грудень - Рада розглядає наукові праці і відкритим голосуванням виносить остаточне рішення про присудження премії.

Для нагородження переможців, окрім дипломів, встановлюються премії. Якщо премія присуджується колективу авторів, кожен співавтор отримує диплома грошова винагорода розподіляється між ними в однаковому розмірі. Премія разом з дипломом про її присудження вручається на урочистих зборах, присвячених Дню працівників архівних установ. По зверненню переможця або у разі відсутності переможця на урочистих зборах премія разом з дипломом спрямовується переможцеві поштовим переказом за місцем проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини