Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Засуджені зможуть оформляти пенсію під час відбуття покарання

28 березня 2013, 09:03
192
0
Реклама

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект № 2038 (автор В. Бондаренко) про внесення змін до статті 122 Карно-старанного кодексу відносно призначення пенсії засудженим особам під час відбуття покарання.

Законопроектом пропонується встановити можливість засудженим особам, які придбали право на пенсію і відбувають покарання, реалізувати своє право на оформлення і отримання ними пенсії під час перебування у виправних закладах України, а також забезпечити можливість звернення за призначенням пенсій в органи ПФ через особистого представника з оформленими документами по нотаріальному дорученню в установленому порядку, або ж безпосередньо через представників підрозділу ПФякий функціонує на території місцезнаходження виправного закладу.

Засоби на ці відрядження представників Пенсійного фонду передбачається відшкодовувати в порядку і розмірах, визначених Кабінетом Міністрів за рахунок отриманих пенсій особами, що відбувають покарання.

Під час обговорення відзначалося, що законопроект спрямований на забезпечення дотримання конституційних прав засуджених на державне пенсійне забезпечення. Члени Комітету підтримали проект, прийняття якого дозволить усунути пропуск в законодавчому врегулюванні питання про надання можливості засудженим особам, які відбувають покарання, оформляти і отримувати пенсію під час їх перебування у виправних установах.

За інформацією прес-служби ВР.

Відмітимо, що минулого року подібні зміни вже намагалися внести (законопроект № 9773автори А. Тищенко і В. Бондаренко), але проект не був прийнятий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини