Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

CMS провів 5-е щорічне дослідження угод злиття і поглинань

22 березня 2013, 14:24
136
0
Реклама

В процесі аналізу 1700 угод, ув'язнених CMS впродовж 2007-2012 років, 5-е щорічне дослідження угод злиття і поглинань показує, що, незважаючи на складні економічні часи, продавці змогли значно обмежити свою відповідальність по угодах, які були проаналізовані для звіту.

По словах Корнелиуса Брандистаранного керівника CMS : "5-е щорічне дослідження злиття і поглинань - це дуже цікавий матеріал для компаній, що знаходяться в процесі вивчення можливості проведення міжнародних угод і прагнуть зрозуміти законодавчі норми інших країн. Цей випуск є прикладом того, яку користь CMS приносить клієнтам, пропонуючи, окрім послуг, досвід роботи у багатьох країнах і глибоке розуміння питань, які управляють поведінкою комерційних підприємств сьогодні ".

У 2012 році зросла кількість угод в порівнянні з попередньою фіксацією ціни угоди, особливо в межах Європи, помітно ріст відзначався у Великобританії, країнах Бенілюксу і Центральної і Східної Європи. Одним з можливих пояснень цьому являється те, що угоди в 2012 році переважно здійснювалися фінансовими продавцями і продавцями-фондами прямих інвестицій, які традиційно віддають перевагу цьому механізму.

Також очевидно, що верхні ліміти обмеження відповідальності продовжують падати. 54% угод зараз мають ліміт відповідальності в розмірі, більш ніж удвічі менше ціни купівлі. Періоди обмеження загальної гарантії складатимуть 12-24 місяців. Також відбувається значне зменшення кількості угод, що передбачають положення про заборону конкуренції з боку продавця.

Головний тренд, який є сприятливим для покупців, - це відносний успіх більшої кількості покупців в отриманні забезпечення задоволення претензій відносно недоотриманих гарантій.

Головні висновки за результатами європейського дослідження у сфері злиття і поглинань CMS 2013 наступні:

- "По результатах" - бажання укладати угоди, що передбачають додаткові виплати за результатами роботи компанії, залишається на низькому рівні в Європі (тільки 16% в 2012 році), на відміну від США.

- Мінімальний ліміт вимог з боку покупців і кошику вимог - використання цих положень все більше поширюється по усій території Європи. Проте, на відміну від США, стандартним підходом до відшкодувань є відсутність мінімальних сум вимог, тобто відшкодування проводяться, починаючи з "першого долара", цей тренд посилився впродовж 2012 року.

- Максимальні ліміти відповідальності - ліміти все ще набагато вище, ніж в США.

- Тимчасові обмеження - після коливань впродовж 2007-2010 років, тимчасові обмеження тривалістю 18-24 місяці залишилися популярними впродовж 2011 і 2012 роки в стабільній долі у розмірі 32% від загальної кількості угод.

- Забезпечення вимог відносно гарантій - так само, як і в 2011 році, покупці залишалися обачними, і намагалися отримати будь-який з видів забезпечення (чи використання рахунку эскроу, або збереження права власності, або банківська гарантія) 42% угод в 2012 році.

- Положення про істотні негативні зміни - використання цих положень залишається відносно рідкісним - тільки в 14% угод в Європі, що є значним контрастом з США, де переважна більшість (93%) угод включають положення про істотні негативні зміни.

- Зобов'язання по неконкуренції - хоча в 2011 році більше половини угод припускала зобов'язання по неконкуренції (53%), уперше з 2007 року, маятник гойднувся в протилежному напрямі в 2012 році, і тільки 46% угод передбачали зобов'язання з боку продавця по неконкуренції.

За інформацією CMS

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини