Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано обмежити коло посадових осіб, що охороняються державою

14 лютого 2013, 10:51
130
1
Реклама

Дія Закону "Про державну охорону органів державної влади України і посадовців" поширюється на занадто широке коло осібвважає нардеп В. Ярема. Це призводить до невиправданих значних витрат з Держбюджету, створює лазівки для здійснення і реалізації корупційних схем.

Також депутат відмічає, що переважна більшість органів держвлади, на яких поширюється дія вказаного Закону, зосереджена у Києвіа гоохрана забезпечується і під час пересування посадовців, і це створює соціальну напруженість серед жителів міста.

Тому законопроектом № 2222 пропонується внести зміни в ст.6 Закону про держохорону і обмежити коло посадових осібвідносно яких здійснюються заходи безпеки силами Управління державної охорони України. Передбачається виключення:

- першого заступника голови Верховної Ради;
- першого віце-прем'єр-міністра;
- Міністра закордонних справ і Генерального прокурора.

Таким чином, за версією В. Яреми, охороняти будуть тільки спікера ВР, Прем'єр-міністра, голів КСУ і ВСУ.

Крім того, після внесення змін до ст.7 можливостей скористатися госхраной більше не буде у народних дкоторые не є членами Кабінету Міністрів України, суддів КСУ і ВСУ, голови НБУ, голів Верховної ради і Радміну Криму (зараз така можливість є - у разі наявності загрози життя або здоров'ю).

Також нардеп хоче відібрати у Президента України право приймати рішення про забезпечення державною охороною інших посадовців.

Нагадаємо, що у ВР також знаходиться законопроект про замкнете ДАІ супроводжувати і перекривати дорожній рух при проїзді Президента, спікера і Прем'єр-міністраа також проект про обмеженнях для пересування кортежів перших осіб держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини