Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суб'єктів IT- індустрії, що застосовують особливості оподаткування, внесуть в реєстр

8 лютого 2013, 15:13
286
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 14.01.2013 р. № 12 затвердив Порядок ведення реєстру, форми реєстраційної заяви, заяви про анулювання реєстрації і свідоцтва про реєстрацію суб'єктів індустрії програмної продукції, що застосовують особливості оподаткування.

Порядком встановлюється механізм включення суб'єктів індустрії програмної продукції (далі - суб'єкт ИПП) в реєстр суб'єктів індустрії програмної продукції, які застосовують особливості оподаткування, порядок ведення цього реєстру, виключення з нього суб'єктів ИПП і зразок форми цього реєстру, а також зразок форм книги обліку реєстрації суб'єктів ИПП, рішення про анулювання свідоцтва об реєстрації суб'єкта ИПП і книги обліку анулювання реєстрації суб'єктів ИПП.

Суб'єктом ИПП вважається юрособа - суб'єкт господарювання, який впродовж попередніх чотирьох послідовних звітних (податкових) кварталів сукупно одночасно відповідає таким критеріям:

- питома вага прибутків суб'єкта від здійснення видів економічної діяльності, визначених в підпункті 1.5 пункту 15 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексускладає не менше 70 % прибутків від усіх видів економічної діяльності по реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг;

- первинна вартість основних засобів і / або нематеріальних активів підприємства перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- у суб'єкта відсутній податковий борг;

- відносно суб'єкта судом не прийняті постанови про визнання боржника банкротом відповідно до Законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом".

Встановлено, що суб'єкт ИПП має право застосовувати особливості оподаткування з першого числа місяця календарного кварталу, що йде за місяцем, в якому такий суб'єкт був включений в Реєстр.

Створює, веде і оновлює Реєстр в електронній формі і щомісячно до 10 числа публікує його на своєму офіційному сайті (www.sts.gov.ua) Державна податкова служба.

Також Мінфін рекомендував суб'єктам індустрії програмної продукції, що подали до набуття чинності Наказу реєстраційні заяви для отримання Свідоцтва про реєстрацію суб'єкта індустрії програмної продукції як суб'єкта, що застосовує особливості оподаткування, подати такі заяви по затвердженій Наказом формі.

Також читайте: Відома форма реєстраційної заяви для оформлення податкових пільг представників IT- індустрії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини