Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Авторські права Вадима Беляневича на коментар до ХПК захищені у ВССУ

4 лютого 2013, 12:48
364
1
Автор:
Реклама

30 січня 2013 року Вищий спеціалізований суд по розгляду цивільних і карних справ задовольнив касаційну скаргу Вадима Беляневича і залишив в силі рішення Шевченківського районного суду г.Киева в частині задоволення вимог В. Беляневича до видавництва ТОВ "Центр учбової літератури" про виплату грошовій компенсації за порушення авторських праввідмінивши в цій частині рішення Апеляційного суду м. Києва. Крім того, суд касаційної інстанції відхилив скаргу Владислава Телипко і залишив в силі рішення Апеляційного суду м. Києва в частині стягнення з В. Телипко грошовій компенсації за порушення авторських прав.

Інтереси Вадима Беляневича в цій справі представляли юристи ЮФ "Василь Кисиль і Партнери" Юлія Чижова і Дарина Богатчук під керівництвом партнера фірми Олександра Мамуни.

Нагадаємо, суперечка виникла у зв'язку з тим, що вищезгадане видавництво надрукувало "Науково-практичний коментар до Господарського процесуального кодексу України", автором якого був вказаний В. Телипко. Як встановив В. Беляневич, ця книга являється плагіатом його Коментаря, що вийшов у видавництві "Юстиніан" в 2008 році.

14 травня 2012 року Шевченківський районний суд м. Києва виніс ухвалу, якою підтверджено порушення авторських прав позивача видавництвом і В. Телипко, повністю задоволена вимога про виплату грошової компенсації і частково - про відшкодування моральної шкоди. Але на рішення суду була подана апеляційна скарга. 9 жовтня 2012 року Апеляційний суд г.Киева відмінив рішення Шевченківського районного суду в частині задоволення позовних вимог Беляневича В. Э. до видавництва ТОВ "Центр учбової літератури" і зменшив розмір компенсації, що підлягає стягненню з В. Телипко.

За інформацією прес-служби ЮФ "Василь Кисиль і Партнери".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини