Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст полегшує реєстрацію юрособ і фізосіб-підприємців

17 січня 2013, 14:30
377
1
Автор:
Реклама

Мінюст наказом № 43/5 від 04.01.2013 р. затвердив зміни до Порядку представлення і звернення електронних документів держреєстраторові.

Змінами передбачається, що заповнення реєстраційної картки і представлення електронних документів для проведення держреєстрації юрособ і фізосіб-підприємців здійснюються за допомогою реєстраційного порталу.

Так, з моменту набуття чинності наказу до реєстраційної картки, заповненої через реєстраційний портал, додаються:

1) документ засвідчує внесення реєстраційного збору, або зведення про оплату реєстраційного збору з використанням платіжних систем через мережу Інтернет;

2) опис вкладення (формується автоматично реєстраційним порталом);

3) екземпляр засновницьких документів, засвідчений електронними цифровими підписами засновників юрособи, окрім випадків, якщо юрособа створюється і діє на підставі модельного статуту, - для юрособ;

4) відскановані з паперових носіїв реєстраційна картка на проведення держреєстрації юрособи або фізособи-підприємця, яка заповнена і підписана заявником, і екземпляр засновницьких документів, окрім випадків, якщо юрособа створюється і діє на підставі модельного статуту, - для електронних документів (заяв), які передаються держреєстраторові нотаріусом відповідно до п. 17 ст. 34 Закону "Про нотаріат";

5) інших документів - у випадках, передбачених Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців".

Після представлення електронних документів вони блокуються для редагування.

Засновницькі документи з відміткою держреєстратора про проведення держреєстрації юрособи на паперовому носії видаються (посилаються) держреєстратором заявникові на підставі відповідної заяви, до якої додається екземпляр засновницьких документів, які відповідають вимогам ч.3 ст. 7 Закону "Про електронні документи і електронний документообіг", впродовж трьох робочих днів з дня отримання такої заяви.

Наказ набуває чинності з дня його офіційної публікації, окрім окремих положень наказу в частині оплати реєстраційного збору з використанням платіжних систем через мережу Інтернет, які почнуть діяти через чотири місяці після публікації наказу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини