Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавців і покупців ялинок без електронного чіпа штрафуватимуть

6 грудня 2012, 14:30
316
4
Реклама

Реалізація новорічних ялинок дозволяється, тільки якщо на них є електронний чіп. Якщо ж чіпа немає, ялинка затримується, і підприємцеві загрожує "дуже великий штраф і дуже великі проблеми - аж до кримінальної справи"- розповів глава Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сивец.

Штраф за торгівлю новорічними ялинками без чіпів передбачений постановою Кабміну № 665а його розмір залежатиме від діаметру зрубаної ялини. Так, за ялину діаметром до 10 см передбачається штраф 189 грн., від 10 до 14 см - 333 грн., від 14 до 18 см - 754 грн., 18 - 22 см - 1 753 грн. Крім того, порушник повинен буде сплатити штраф від 5 до 10 неоподатковуваного мінімуму, тобто 85 - 170 грн.

Так само будуть щтрафовать і громадян України, які придбали новорічну ялинку без спеціального електронного чіпа, - мінімум на 274 грн..

"Цього року будь-яка людина, що купила ялинку, і що встановив на мобільний телефон безкоштовну програму, зможе прямо під час купівлі зайти на сайт yalinka.info і перевірити походження ялинки"- сказав В. Сивец, додавши, що також це можна зробити по телефонах гарячої лінії і за допомогою SМS- повідомлень.

Джерело: Коментарі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини