Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про особисте голосування депутатів

6 грудня 2012, 12:59
171
8
Реклама

Сьогодні до парламенту нардепом-регіоналом Володимиром Макеенко був поданий законопроект № 11468-1і сьогодні ж ВР прийняла його в цілому.

Законом пропонується здійснювати особисте голосування народних депутатів України з допомогою електронної системиа також голосування кожного народного депутата "за", "проти", "утримався". Тобто, ухилення від голосування народними депутатами, які зареєструвалися на відповідному пленарному засіданні, не допускається.

Перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата і підтвердження своєї присутності власноручним підписом. У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи таким чином, який робить неможливим здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

Результати голосування фіксуються поіменно, у тому числі з можливим роздруком результатів голосування кожного народного депутата. На вимогу народних депутатів результати голосування можуть висвічуватися на інформаційному табло електронної системи в залі засідань по депутатських фракціях.

Крім того, Закон забороняє перешкоджати роботі Верховної Ради шляхом "блокування трибуни" і тому подібне

Нагадаємо, що існував і інший законопроект - № 11468, поданий у кінці листопада; про нього читайте в матеріалі Депутати хочуть змусити колег голосувати особисто.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини