Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує припинити порушення при прийнятті Держбюджету-2013

5 грудня 2012, 15:31
133
5
Реклама

Народний депутат Ірина Геращенко вважає, що відставлений уряд не мав права подавати до парламенту проект бюджету. І розглядати Держбюджет-2013 повинна вже нова Верховна Рада. Відповідний проект постанови № 11000-П/П зареєстровано сьогодні у ВР.

Документом пропонується відмінити рішення ВР від 4 грудня про прийняття постанови № 11000-П стосовно процедури розгляду Закону про Державний бюджет України на 2013 рік. И. Геращенко вважає, що відповідне рішення було прийняте з порушеннями.

Аргументація автора проекту наступна. Згідно ч.3 ст.155 Закону про Регламент ВР у разі відставки Кабміну для уявлення у Верховну Раду проекту закону про Державний бюджет України наступного року відлік термінів розгляду Верховною Радою проекту Держбюджету наступного року припиняється, і відновлюється після подачі до парламенту проекту закону про Держбюджет наступного року знову сформованого Кабінету міністрів.

И. Геращенко також відмічає, що Кабінетом міністрів не дотримані вимоги Регламенту, згідно якої, поданий Кабміном проект Держбюджету наступного року надається народним депутатам не пізніше чим за чотири дні до його представлення у ВР. Проект був внесений 3 грудня, а представлений - 4 грудня. Депутати отримали проект тільки уранці перед засіданням парламенту.

Більше того, Держбюджет-2013 рік планується прийняти без розгляду в трьох читанняхщо також є порушенням Регламенту.

Нагадаємо, що проект Держбюджету-2013 був внесений Кабінетом Міністрів 3 грудня - того ж дня, коли був підписаний Указ Президента № 673/2012 про відставку Кабміну. Прийняти Держбюджет-2013 планується завтра, 6 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини