Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про біометричні паспорти опублікований і набуде чинності завтра

5 грудня 2012, 12:23
281
9
Реклама

Закон № 5492 - VI про Єдиний госдемреестре і біометричні паспорти сьогодні обнародуваний в офіційному виданні Верховної Ради "Голос України" і вступить в силу з 6 грудня.

Закон передбачає введення нових паспортних правил : кожен громадянин України незалежно від віку зобов'язаний отримувати паспорт на кожні 10 років. Паспорт виготовляється у формі карти, що містить безконтактний електронний носій інформаціїа паспорт громадянина України для виїзду за кордон - у формі книжечки з електронним чіпом.

Інформація біометричних паспортів вноситься в Єдиний державний демографічний реєстр - електронну інформаційно-телекомунікаційну систему, призначену для зберігання, обробки, використання інформації про громадянинові. Згідно із законом, така інформація є конфіденційною.

Відмітимо, що Законом гарантується право на відмова із-за релігійних переконань від отримання такого документу або від внесення інформації у безконтактний електронний носій. Таке право реалізується шляхом подачі заяви у відповідний центральний орган виконавчої влади про відмову від отримання документу, що містить безконтактний електронний носій, або від внесення інформації на такий носій. Детальніше читайте - Янукович деталізував процедуру відмови від біометричного паспорта по релігійних переконаннях.

Нагадаємо, що після ухвалення скандального Закону
просили знову накласти на нього вето - Інтернет Асоціація України, а також Держпідприємництва. Також читайте: Під виглядом Єдиного демографічного реєстру створюється "електронне "досьє" на усіх громадян".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини