Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за админуслуги включать до загального фонду держбюджету

4 грудня 2012, 15:19
118
0
Реклама

Уряд хоче відновити положення Бюджетного кодексу України у частині зарахування плати за надання адміністративних послуг до загального фонду державного бюджету.

Про це йде мова в законопроекті № 11475. Як запевняють автори, такі зміни забезпечать належний рівень фінансового контролю за використанням держзасобів, отриманих від надання админуслуг, дозволять уникнути їх нецільового використання і правової колізії положень статей БК.

Річ у тому, що Законом від 20 листопада 2012 р. № 5492 - VI про Єдиний госдемреестре внесені зміни до Бюджетного кодексу, згідно з якими плата за надання адміністративних послуг віднесена до власних надходжень бюджетних установ і зараховується до спеціального фонду державного бюджету. А згідно діючої редакції БК, плата за надання админуслуг врахована в прибутковій частині загального фонду Держбюджету-2012. Внаслідок відсутності додаткових джерел покриття вказаних втрат прибутків реалізація Закону приведе до необхідності скорочення в 2012 - 2013 роках витрат загального фонду, у тому числі соціального характеру, засмучуються в Кабміні.

Крім того, згідно із Законом від 6 вересня 2012 р. № 5203 - VIплата за надання админуслуг зараховується до державного або відповідного місцевого бюджету А Законом № 3828 - VI внесені зміни у БК, згідно з якими плата за надання админуслуг відноситься до прибутків загального фонду держбюджету.

У зв'язку з викладеним і з метою уникнення неузгодженості окремих положень БК у зв'язку з набуттям чинності Закону про госдемреестре; а також Закону № 5428 - VIякий набуває чинності з 01.01.2013, Кабмін вважає необхідним внести зміни у відповідні положення статей 2, 13 і 29 Бюджетного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини