Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У уряду є план заходів цивільного захисту

30 листопада 2012, 12:51
142
1
Реклама

План основних заходів цивільного захисту на 2013 рік затверджений розпорядженням Кабміну від 28 листопада 2012 р. № 952-р. Документом передбачаються заходи по вдосконаленню єдиної системи цивільного захисту, по запобіганню виникненню надзвичайних ситуацій і зменшення ризику їх виникнення, підготовка посадовців і населення з питань цивільного захисту і так далі

Зокрема, запланована заміна аналогової апаратури сповіщення на цифрову, впровадження системи екстреної допомоги населенню по єдиному телефонному номеру 112. До сповіщення населення хочуть притягнути телерадіокомпанії.

Придбавати засоби радіаційного і хімічного захисту будуть для персоналу радіаційно і хімічно небезпечних об'єктів, працівників підприємств, розташованих в зоні можливого радіаційного і хімічного забруднення, а також частково для населення, яке проживає в прогнозованих зонах хімічного і радіаційного забруднення. Крім того, вестиметься Державний реєстр потенційно небезпечних об'єктів.

Запланований комплекс заходів по запобіганню надзвичайних ситуацій під час повеней, пожеж, перевезення небезпечних вантажів і тому подібне

Буде використана соціальна реклама, спеціальні тематичні матеріали в ЗМІ, проведення акцій, зборів, семінарів, конференцій фестивалів, виставок і тому подібне. Також випустять методичні посібники, буклети, пам'ятки з питань безпеки життєдіяльності.

Нагадаємо, що в Україні набув чинності Кодекс цивільного захистуякий вступить в дію з 1 липня 2013 року (детальніше - Україна отримала новий кодекс ). Читайте також - Нові правила контролю за пожежною безпекою для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини