Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Злиття Fulbright і Norton Rose буде завершено в 2013 році

21 листопада 2012, 10:24
119
0
Реклама

Це стане черговим злиттям європейських і американських компаній - потім DLA Piper, Hogan Lovells і SNR Denton. Офіційною датою злиття Fulbright і Norton Rose оголошено 1 червня 2013 року.

Нова фірма дістане назву Norton Rose Fulbright і буде представлена 3800 юристами в 55 офісах, а сукупний дохід компанії складе близько 2 млрд. доларів США. У 2012 році ця фірма зайняла б шосте місце в рейтингу "Топ - 100 світових компаній по показнику доходу" видання The American Lawyerобігнавши, таким чином, такі юридичні фірми Magic Circle, як Linklaters, Allen & Overy і Freshfields Bruckhaus Deringer.

Новоутворену компанію очолить генеральний директор групи Norton Rose Петер Мартир. Кен Стюарт, який замінить на посаді голову ради директорів Fulbright Стівена Пфайфера в травні, перейме на себе обов'язки керівного партнера в американському офісі фірми, а також обійме керівну посаду в глобальному виконавському комітеті Norton Rose Fulbright.

"Це стане завершенням процесу, який був розпочатий 18 місяців тому. Ми провели стратегічний аналіз, на підставі результатів якого зрозуміли, що нам необхідно обслуговувати клієнтів в глобальному масштабі. Ми досить швидко дійшли висновку, що оптимальний метод досягнення цієї мети полягає в злитті з міжнародною фірмою"- повідомив Стюарт.

Fulbright стала новим членом швидко зростаючого швейцарського об'єднання Norton Rose, в яку зараз входять компанії з Великобританії, США, Австралії, Канади і ЮАР Впродовж останніх трьох років Norton Rose активно підтримувала існуючу моду на злиття, що дозволило їй перетворитися з однієї з численних лондонських юридичних практик в одну з найбільших і найбільш таких, що динамічно розвиваються фірм світу.

Усе це почалося в 2009 році, коли Norton Rose потрясла усіх, оголосивши про злиття з австралійською фірмою Deacons, що надає повний спектр юридичних послуг. Ця звістка послужила поштовхом для росту рівня активності міжнародних юридичних фірм в країні (Allen & Overy, Ashurst, Clifford Chance, Herbert Smith і Linklaters - усі ці фірми незабаром також вийшли на австралійський ринок). Пройшло всього 12 місяців, і фірма піднесла ще приголомшливіші новини, об'єднавшись з канадською компанією Ogilvy Renault і південноафриканською компанією Deneys Reitz. До речі, в січні до складу Norton Rose увійшла ще одна канадська практика - компанія Macleod Dixon, що спеціалізується на нафтогазовій галузі, чисельність штату якої складає 250 юристів.

Злиття з Fulbright покладе кінець тривалому пошуку американського члена групи Norton Rose.

Будучи одним з лідерів ринку обслуговування нафтогазової галузі і маючи тісні зв'язки, наприклад, з BP America Inc., Fulbright внесе вклад в подальше зміцнення позицій Norton Rose в секторі видобутку корисних копалин, що і було однією з основних цілей попереднього злиття (Австралія, Канада і Африка характеризуються величезним потенціалом для укладення великих міжнародних ресурсних угод).

Крім того, Fulbright має великий досвід в області охорони (партнер фірми Фредерік Робинсон є одним з провідних адвокатів в цій сфері) здоров'я, що є додатковою перевагою у світлі зростаючої практики Norton Rose в медико-біологічній сфері.

Об'єднана компанія, поза сумнівом, істотно виграє від поєднання практичних напрацювань Fulbright в області врегулювання суперечок і величезного досвіду Norton Rose в наданні інфраструктурних і фінансових послуг. Крім того, є переваги і з точки зору кадрових ресурсів. Дев'яносто п'ять відсотків співробітників Fulbright знаходяться в 11 офісах фірми в США, і Norton Rose зможе без проблем розмістити 24 юристи американської фірми, працюючі в Сити, у своїх лондонських офісах. Не дивлячись на те, що в цілому обом фірмам належить 60 офісів, такий збіг зустрічається всього в п'яти містах: Лондоні, Гонконзі, Пекіні, Мюнхені і Дубаї.

По словах Мартира, на даний момент фірма планує посилити свої позиції в Південній Америці - у Norton Rose вже є представництва в Колумбії і Венесуелі - а особливий інтерес для неї представляє Бразилія.

"Бразилія - це саме той ринок, на який нам необхідно вийти"- стверджує Мартир. "Якщо проаналізувати методи, за допомогою яких ми об'єднували ринки, а також види бізнесу, які переважають на них, то напрошується висновок, що Бразилія - це очевидний вибір".

Останні декілька років виявилися для Fulbright непростими. Чисельність штату фірми Х'юстону скоротилася з 972 чоловік за станом на 2006 рік до 810 чоловік за станом на минулий рік. З початку економічної кризи валовий прибуток Fulbright скоротився майже на 100 млн. доларів США - з 694,5 млн. доларів США в 2008 році до 597,5 млн. доларів США минулого року.

Новини про злиття Fulbright з Norton Rose були оголошені усього через тиждень після вістей про плановане трибічне злиття SNR Denton з канадською компанією Fraser Milner Casgrain і європейською фірмою Salans.

Автор: Кріс Джонсон

Джерело: The Am Law Daily

Переклад здійснений Бюро перекладів "Нове слово"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини