Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про збір з фізосіб за продаж інвалюти радять допрацювати

20 листопада 2012, 11:06
196
2
Автор:
Реклама

У супровідних до проекту документах немає ніяких розрахунків і обгрунтувань відносно доцільності стягування збору до Пенсійного фонду України саме у розмірі 15 % від суми операції- відмічено в укладенні.

15-процентний розмір збору експерти вважають надмірним, а оскільки банківська система країни ще не має повної довіри, то стягування такої високої ставки збору з вказаних операцій викличе певне соціальне невдоволення громадян України, збільшить інфляцію.

Крім того, вказують в укладенні на те, що ухвалення цього рішення приведе до появи "тіньового" обміну валюти поза банківською системою.

Не схвалюють в Управлінні і пропозиція проекту відносно його набуття чинності через 60 днів з дня публікації, оскільки це не повною мірою узгоджується з вимогами підпункту 4.1.9 пункту 4.1. статті 4 НК, яким визначений принцип стабільності податкового законодавства України. З цього принципу виходить, що зміни у будь-які елементи податків і зборів не можуть вноситися пізніше чим за 6 місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому діятимуть нові правила і ставки. Податки і збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися впродовж бюджетного року.

Оскільки згідно п. 3 ст. 116 Конституцій Кабмін забезпечує проведення фінансової, цінової політики, інвестиційної і податкової політики, то для ухвалення зваженого рішення по законопроекту № 11433 слід отримати відповідне експертне висновок Уряди. Крім того, логічним було б також отримати відповідний висновок Нацбанку.

Також читайте думку юриста : Що буде, якщо фізосіб змусять платити збір за продаж інвалюти?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини