Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість перевиборів депутат пропонує повторне голосування на ділянках

8 листопада 2012, 10:25
154
0
Реклама

Нардеп Юрій Гнаткевич законопроектом № 11406 запропонував внести зміни Закон "Про вибори народних депутатів України" відносно проведення повторного голосування. Проект поданий з метою уникнути повторних виборів, які, на думку нардепа, є нелогічними вже після підведення підсумків голосування дільничними виборчими комісіями і зажадають значних фінансових витрат з боку держави.

Як пояснив автор законопроекту в пояснювальній записці, після парламентських виборів на цілому ряду ділянок були знищені або зіпсовані виборчі бюлетені, що зробило неможливим їх перерахунок і спонукає ЦВК приймати рішення про проведення повторних виборів. Але повторні вибори не передбачені чинним Законом - тільки повторне голосування.

Пропонується доповнити ч.1 ст.103 Закону виборах нардепів наступними положеннями. Якщо в одномандатному окрузі виконання рішення суду про необхідність перерахунку виборчих бюлетенів стало неможливим із-за їх викрадення, знищення, ушкодження зловмисниками або внаслідок їх ушкодження стихійним лихом, підтопленням, пожежею, гризунами і тому подібнеЦВК приймає рішення про проведення повторного голосування у виборчих дільницяхяких це торкнулося, з внесенням у виборчий бюлетень кандидатів в депутати, які заздалегідь балотувалися і підтвердили своє бажання повторно балотуватися письмовою заявою в Центизбирком.

Нагадаємо, що ВР прийняла постанову, якою рекомендувала Центрвиборчкому у зв'язку з неможливістю встановлення результатів виборів призначити перевибори в 94, 132, 194, 197 і 223 округах. Також, читайте думку експерта з цього питання: У ЦВК є підстави визнати вибори в проблемних округах.

Крім того, Рада створила слідчу комісію з виборів.

Також існує проект постанови, яким пропонується
провести повторні вибори у Україні 13 січня у зв'язку з масовими порушеннями виборчого законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини