Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затриманий в порту танкер звільнений за сприяння одеських юристів

31 жовтня 2012, 15:54
114
0
Реклама

У жовтні екологічна інспекція заявила про наявність претензій до судновласника у зв'язку із забрудненням акваторії в результаті скидання баластних вод. Екіпаж судна, велику частину якого складали громадяни Франції, був здивований подібною поведінкою українських екологів, оскільки заміна баласту була виконана в Чорному морі безпосередньо перед заходом в український порт, як цього вимагають міжнародні конвенції. Крім того, ніяких слідів забруднення акваторії порту не було, у зв'язку з чим, не було підстав для відбору проб баласту. Проте, прокуратура, посилаючись на інформацію від екологів, заборонила вихід судна з порту.

Отримавши інструкції судновласника, адвокати і юристи "АНК" перевірили обставини затримання, опитали екіпаж судна і підготували ряд юридичних документів, спрямованих на негайне звільнення судна. Крім того, юристи порадили судновласникові притягнути до справи Посольство Франції в Україні, і провели необхідні переговори і консультації з дипломатичним представництвом.

В результаті злагоджених і послідовних дій ЮФ "АНК", Посольства Франції в Україні і судновласника, танкер "Maersk Claire" був звільнений в найкоротший строк.

Команду ЮФ "АНК" в цій справі представляли керівник практики морського права, адвокат Артем Волковадвокат Ігор Дикусарюрист Владислав Бриг під загальним керівництвом Голови Правління ЮФ "АНК", адвоката Олександра Кифака.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини